Dropkick Murphys på Gröna Lund
Publicerat den 22 juni, 2016

Dropkick Murphys är ute på 20 års jubileumsturné och folkpunkarna från Boston är lika bra som alltid.

De inleder med the ”Boys Are Back” och fortsätter i ett rasande tempo. Det är riktigt mycket folk på plats, uppskattningsvis 10-13 000 och det är packat med Dropkick fans. Publiken har lätt för att hänga med när det ska klappas och sjungas och vi får höra att den nionde plattan kommer i slutet året. Vi får två låtar från den, de borde heta ”When We Were Young.” och ”Gone To The Wind” eller liknande.

En herre som heter Johan hade med sig en skylt med texten ”får jag spela en låt med er?” och de var inte sena, så upp på scenen med Johan och han river av en låt med bandet. Tydligen hade dom till och med hans gitarr ut i högtalarna, något dom enligt egen utsago annars inte brukar ha.

Som avslutning tar de upp massa tjejer på scenen under ”Kiss me I’m #!@’faced” och ”Having a party” (Sam Cook 1962 & Rod Stuart 1993).

Det är alltid kul att se Dropkick Murphys på scenen och inget band kan väl få instrument som banjo, dragspel och flöjt att vara så otroligt mycket punk.

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Dropkick Murphys

Datum: 21 juni 2016

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Dropkick Murphys | Gröna Lund

Våra senaste spelningar: