Storsjöyran: Kapten Röd
Publicerat den 29 juli, 2012
Kallt, regnigt och första akten för dagen men trots de dåliga oddsen så är det många som har trotsat väderleken för att se Kapten Röd, för många den nya stora reggaeartisten.I väntan på att Kaptenen (Björn Axel Tage Nilson) ska inta scenen så står fansen längst fram och sjunger låtar som t.ex ”1.000.000 nollor” och verkar inte ens märka regnet som faller ner. När Kapten Röd kommer instudsandes på scenen så märker man hur populär han är och jag som aldrig sett honom live förstår varför han vunnit både ”Årets artist” och ”Årets liveartist” vid P3-Guldgalan 2012.

Det som slår mig är vilken ödmjuk framtoning han har. Han upprepar många gånger hur glad han är att vara i Östersund och på Stortorget och hur det en gång var en dröm att få spela för så många människor i publiken, en dröm som nu gått i uppfyllelse.

Det var 2007 som debutalbumet ”Stjärnorna finns här” släpptes. Sedan dess har han vunnit folket hjärta genom ett flitigt turnerande där ingen scen eller stad varit för liten för hans besök. Efter kvällens uppträdande så har han även vunnit mitt hjärta. Hans personlighet, mellansnack, publikfrieri, musik och budskap i låtar som ”Trasig” och ”Saknade vänner” gör att man inte kan annat än att älska honom.

Låten ”Bua” är gjord tillsammans med artisten Promoe så den brukar inte framföras på Kapten Röds konserter men publiken fick sig en trevlig överraskning för ingen mindre än Promoe själv kommer in på scenen.

När jag pratat med andra så tycker de att det ibland märks att han inte är lika rutinerad på att göra så stora spelningar som andra artister och jag kan hålla med om att det rent tekniskt ibland inte är perfekt men det är bara om jag funderar tillbaka på konserten för det är inget jag märkte av när jag stod där. Då var jag helt inne i den fantastiska stämningen och blev fruktansvärt besviken när han säger att det är sista låten. Kan man få spola tillbaka och uppleva det igen?

 

Betyg: *****
Datum: 28 juli 2012
Plats: Stortorget, Storsjöyran
Ort: Östersund
Läs alla inlägg om Kapten Röd | Storsjöyran | Stortorget

Våra senaste spelningar: