Jag hade aldrig hört Lune förut men när jag läste om henne (Linnéa Martinsson) i Yranjournalen så blev jag nyfiken. ”Lune skapar musik i gränslandet mellan indie och house. På scen är Lune ett samarbete som växer och krymper efter behov och humör. Ibland är det bara Lune på scen, ibland tio personer. Ibland är publiken en lika stor del som Lune själv.Och nog stämde det. Denna gång bestod Lune av Linnéa Martinsson, två tjejer på sång, en gitarrist, en basist och en trummis. De spelade på en liten inomhusscen och trots att det till en början var glest i publiken så var det fullt ös från första stund. Det var en spännande och intressant upplevelse att se Lunepå scenen. Härlig energi och inlevelse med flera roliga inslag av till exempel stagedive, såpbubblor och glitter som blåstes över personerna längst fram.

En rolig och annorlunda upplevelse som fick mig att leendes lämna salongen.

 

Betyg: *****
Datum: 27 juli 2012
Plats: Studioscenen, Storsjöyran
Ort: Östersund