Divine på Elfviks gård
Publicerat den 3 juni, 2012
Jag har haft förmånen att se den fantastiskta trion Divine tre gånger på ganska så kort tid. Det har varit tre helt olika platser och med helt olika förutsätningar.Idag höll de sin konsert i ett magasin på Elfviks gård. Det var en sommarkonsert  och miljön var helt fantastisk, en härligt kontrast mellan operaglitter och lantlig miljö. Tyvärr så var inte vädret riktigt med oss, så den fantastiska gårdsmiljön och naturen kom tyvärr inte helt till sin rätt . Men idén är nytänkande, annorlunda och väldigt spännande. Dessutom så hade publiken trotsat vädrets makter och tagit sig ut för att få se konserten.Till skillnad mot tidigare gånger så är det här istället ett klassiskt magasin med träväggar och trägolv. Scenen är endast ett hörn av lokalen, ljuset och ljudet upplevs på det viset mer avskalat än tidigare konseter, men absolut inte sämre, utan istället mycket mer intim. Till sin hjälp med musiken så fanns de fantastiskt duktiga pianisterna Viktoria och Alice Power, som även bjöd på egenskriven musik.

Konserten är nog den som känts mest nära och väldigt familjär, inte minst för att det den här gången var en hel del barn i publiken. Divine är alltid fantastiskt bra och har en otrolig förmåga att blanda tung opera med mer lättsamma skämt. På det viset får jag känslan av att de verkligen kan nå ut till en bredare publik.  Som vanligt bjöds det på fantastiskt musik, några låtar som jag hört på de tidigare konserterna hade nu bytts mot andra som istället handlade mer om djurliv på gården och det blir ju så bra och så rätt. Det fick mig verkligen att le och ännu en gång känna hur fantastiska tjejerna i Divine är. De vågar ta ut svängarna och varvar låtar som t ex Nessun Dorma med att sjunga Idas sommarvisa, där det naturligtvis får igång publiken att sjunga med, inte minst så hörde man den härliga och spontana barnkören, som verkligen lyfter den låten och sprider en varm sommarkänsla i lokalen. Under hela konserten hölls en mycket härlig nivå och kontakten med den publiken var som vanligt på topp.

Det här var återigen ett härligt möte och en underbar konsert, nu när jag sitter här och skriver så kommer jag på mig själv hur jag redan längtar efter att få se och höra dem igen. Divine är alltid en fantastisk konsertupplevelse, rösterna är obeskrivbara och måste upplevas på riktigt och inte minst så ger helheten en väldig mersmak oavsätt om det är på en klassisk teaterscen eller i ett magasin på en gård.

Betyg: *****
Huvudband: Divine
Datum: 3 juni 2012
Plats: Elfvik gård
Ort: Stockholm
Publik: Fullsatt
Läs alla inlägg om

Våra senaste spelningar: