Dö-metallen lever!
Publicerat den 16 maj, 2012
Ikväll spelade Paradise Lost och Swallow The Sun på Debaser Slussen. De bevisade att dö-metallen i allra högsta grad lever och frodas i stugorna.

Engelska Paradise Lost har varit aktiva i närmare 25 år och precis släppt sin trettonde studio skiva. Genren hade en storhetstid i början av nittiotalet och har fortsatt underground. Nu återuppstår den med band som finska Swallow The Sun.

Swallow The Sun inleder starkt och det är uppenbart att man har måga fans. Ett antal är här för att se dem och inte huvudbandet. Musiken är kontrastrik med fina lugna, melodiska partier blandat med ett hejdlöst growlande och en dubbelpedal som avfyras i en hastighet som skulle gjort valfri vapentillverkare avundsjuk. Ett av fansen kallade efter konserten sångaren Mikko Kotamäki ”doom-metal jesus”.

När Paradise Lost går på är Slussen fullsatt, fansen är exalterade och bandet taggade. De spelar en blandning av gamla och nya låtar med högljödd allsång till bland andra klassikern ”As I Die” och ett himla tryck till låtar låtar från senaste plattan som ”Tragic Idol”.

Båda banden bevisar ikväll att dö-metallen verkligen inte död. Den lever i allra högsta grad och genomgår dessutom en föryngring.

Betyg: *****

Huvudband: Paradise Lost

Support: Swallow The Sun

Datum: 16 maj 2012

Plats: Debaser Slussen

Ort: Stockholm

Publik: Slutsålt

Bilder på Swallow the Sun:

Våra senaste spelningar: