Pepp inför Hultsfredsfestivalen
Publicerat den 28 april, 2012

Igår var det förfest på Hornstullsstrand. Elva mindre band spelade en låt var av en artist som kommer att spela på Hultsfredfestivalen. En bra och rolig tanke som ett pr-jippo för att uppmärksamma festivalen. Det har varit mösspåtagning under dagen och endel studenter är på plats för att fira.

Bästa framträdandena gjorde Navet, De Montevert och Venus & The Octopus. Mest kända låten fick vi från Azure Blue som gjorde en variant av Sweet Child of Mine. Övriga hade grävt ganska djupt i de stora akternas arkiv.

Inledde starkt gjorde De Montevert med The Vaccines låten ”If you Wanna”. De Montevert är en trio med en fin frontröst. Efter detta får vi höra Milano Sun, fyra bra musiker göra en Justice låt. Tredje bandet ut är Venus & The Octopus som gör en rivig cover på en låt av The XXs låt ”VCR” full av inlevelse.

Avtalet gjorde en mycket bra variant av kvällens enda svenska låt. Man hade valt ”Det snurrar i min skalle” av Familjen. Därefter kom Duvchi, en kille med en dator som gjorde en elektronisk version av en Cardigans låt. Wild at Heart gjorde en elektronisk, lugn variant av en Bat for Lasches låt. Sedan var det dags för Navet som med sin fantastiska sångerska gjorde sin tolkning av Cardigans ”Hanging around” som kommer från skivan Gran Turismo som man ska spela i sin helhet på festivalen.

Simian Ghost gjorde en lugn och lite drömsk låt tillsammans med Azure Blue, båda dessa band ska spela på festivalen. Sedan var det dags för Azure Blue själv, en kille med gitarr och en dator med sin version av Guns N Roses ”Sweet Child of Mine”. Här någonstans börjar publiken fyllna till lite med, så det blir lite mer spontandans. Tionde bandet ut var Happy Hands Club som gjorde en rockig variant av av en French Films låt och sista bandet ut var Hell on Wheel som gjorde låten ”A Forrest” av The Cure.

Det var roligt att höra alla dessa band, men lite tråkigt att man bara fick höra en låt, för man fick inte någon riktig uppfattning om bandet på en låt. Vissa av banden har jag sett tidigare och jag vet att dom är grymma, men man hinner inte komma in i ”groovet” på en låt. Antalet band resulterade i att på 2 timmar och 15 minuter så var det tio omriggningar på scenen, även om riggningen gick smidigt så var det tio stycken, utan mellanmusik, den brukar man slippa på festivalerna då man bara springer till nästa scen istället.

Att detta är pepp inför en festival är det egentligen ingen tvekan om, vi får höra många bra band och man vet inte vilka hälften är. Det riktiga peppen kände man dock när man kom ut i den ljumma aprilnatten, festivaler ska avnjutas utomhus om sommaren och nu är den på väg, jag ser verkligen fram emot att festivalsommaren ska ta fart på riktigt!

Den kompletta spellistan:

 1. DE MONTEVERT (The Vaccines)
 2. MILANO SUN (Justice)
 3. VENUS & THE OCTOPUS (the XX)
 4. AVTALET (Familjen)
 5. DUVCHI (Cardigans)
 6. WILD AT HEART (Bat For Lashes)
 7. NAVET (Cardigans)
 8. SIMIAN GHOST (Azure Blue)
 9. AZURE BLUE (Guns N’ Roses)
 10. HAPPY HANDS CLUB (French Films)
 11. HELL ON WHEELS (The cure)

 

Betyg: *****
Band:
AVTALET
AZURE BLUE
DE MONTEVERT
DUVCHI
HELL ON WHEELS
MILANO SUN
NAVET
SIMIAN GHOST
VENUS & THE OCTOPUS
HAPPY HANDS CLUB
WILD AT HEART
Datum: 27 april 2012
Plats: Hornstullstrand
Ort: Stockholm
Publik: Lagom halvfullt

Våra senaste spelningar: