Adée på Kallskänken i kalmar
Publicerat den 13 januari, 2024

ADÉE PÅ KALLSKÄNKEN I KALMAR

Min första konsertfotografering för 2024 blir med Adée på Kallskänken i Kalmar.

Det var en härlig känsla att få kliva in på Kallskänken den här råkalla januarikvällen. Jag hade aldrig varit där tidigare, men det blir förhoppningsvis fler gånger. Man möttes av underbar matdoft från restaurangköket, två långbord och några få bord med fyra stolar och så en liten scen uppriggade framför fönstret ut mot gatan. En otroligt härlig och mysig hemmakänsla, där alla sittplatser var bokade sen tidigare. Uppskattningsvis kan vi ha varit ett 50-tal personer där ikväll. Jag gissar att det är, om inte helt fullsatt, så måste det ha varit bra nära.

Strax efter 19:00 börjar Adée tillsammans med Bitte Appelqvist och Kristofer Johanson den cirka en timma långa konserten.

Adée har släppt fyra album på engelska och börjar inom kort inspelningen av sitt första album på svenska, så det finns otroligt mycket låtar att välja bland. Dom hade gjort ett mycket bra urval och blaning av låtar, vi fick höra både svenska och engelska, bland annat ”Farmgirl”, ”Home”, ”Tänk att vi finns” mfl. En bit in i konserten välkomnas även Martin Berglund upp på scenen och tillsammans framför dom ”Snön faller” en låt som släpptes av Martin Berglund & Stödorkestern i December, där Adée medverkade. Kvällen avslutas med ”More A Vibe Than A Sexy Body” från senaste skivan Rosenlund 4270.

När jag lämnar Kallskänken för att köra hem, så sitter jag i något slags varmt lyckorus, jäklar så bra och härligt det här var, en otrolig början på konsertåret 2024.

Det här var den första av Adées tre konserter på Kallskänken, dom nästa två kommer vara 24/2 och 16/3.

 

Artist: Adée

Datum: 13 Januari 2024

Plats: Kallskänken 

Ort: Kalmar

 

 

 

Läs alla inlägg om Adée | Kallskänken | Kalmar

Våra senaste spelningar: