Bilder på Miriam Bryant

Miriam Bryant förgyller alla hjärtans dag med sitt besök i Norrköping under Mi Amor Tour.

Först ut på scen är Ellen Krauss, som sprider en varm och lugn energi med sin klara röst. I all sin enkelhet lyckas hon förtrolla publiken och ge dem ett mer än värdigt förspel innan Miriam Bryant.

När Miriam Bryant äntrar scenen gör hon det till applåder från en publik i blandade åldrar, vilket snabbt talar för hur folkkär hon blivit som artist de senaste åren. Med dansanta rörelser och självklar scennärvaro öppnar hon med några av sina svenska låtar, bland annat ”Det är livsfarligt att luta sig ut” och ”Du med dig” som släpptes förra året. Varje steg hon tar känns som gjutet i musiken och hennes starka röst når och nuddar varenda hörn av lokalen.

Det som särskiljer henne från många artister är hennes ständiga närkontakt med publiken. En kontakt som får ner henne på scenkanten flera gånger och som uppmuntrar henne att sträcka sig ut så långt hon kan innan det finns risk för att ramla ner bland de första raderna.

Konserten fortsätter med att hon dansar, hoppar och charmar sig igenom låtar som ”O A O A E vi förlorade”, ”Allt jag behöver” och ”Rocket”. Ackompanjerad av ett otroligt välspelat band och inramad av en ljusshow som fyller hela scenen men som aldrig tar fokus ifrån Miriam själv, vilket är rätt svårt att göra med någon med en så kraftfull närvaro.

Genom sina ärlig mellansnack, som genomsyras av Miriams opolerade sätt att uttrycka sig, tar hon oss igenom allt från kärlek och sorg till glädje och ilska. Göteborgskan i de stundvis tafatta anekdoterna känns som en uppfriskande kontrast mot hennes rena sångröst och välskrivna låttexter.

Efter att ha fyrat av sin version av Martha Wainrights ”Bloody Mother F***ing A**hole” så fylls snart hela Flygeln av ett strålkastardisko, värdig vilken house-artist som helst, när hon drar igång ”Push Play” som hon slog igenom med 2013.

Att få se Miriam Bryant explodera av kärlek i ett skälvande Flygeln måste räknas som ett av de bättre sätten att spendera alla hjärtans dag på, och jag tror att de flesta som var där håller med mig.

Artist: Miriam Bryan

Support: Ellen Krauss

Datum: 14 februari 2020

Plats: Flygeln

Ort: Norrköping

Bilder på Ellen Krauss