Amon Amarth, Arch Enemy & Hypocrisy på Annexet
Publicerat den 8 december, 2019

Bilder på Amon Amarth

Det är slutsålt ikväll på Annexet när de svenska dödsmetallbanden Amon Amarth, Arch Enemy & Hypocrisy står på scenen.

Först ut på scenen ikväll är Hypocrisy från Ludvika (eller ”skogarna”, som sångaren kallar det) Bandet har släppt närmare ett femtontal skivor, första plattan Penetralia släpptes 1992 och senaste plattan End of Disclosure kom 2013. Lokalen har börjat fyllas och det mullrar på direkt från start denna kväll, hår flyger och hornen är uppe.

Andra bandet ut för kvällen är Arch Enemy med den karismatiska, kanadensiskan sångerskan Alissa White-Glutz i fronten. Bandet startade i Halmstad 1995 och har släppte sitt tionde album ”Will To Power” 2017. I år kom dessutom en samlingsplatta med covers som man gjort genom åren. På scenen är det fullt ös och att de är rutinerade märks direkt. White har något för sig hela tiden och har lätt att få med sig publiken.

Sist ut är headlinern Amon Amarath och var det inte varmt i publiken innan så blev det. Vikingainspirationen slår oss som hettan från den enorma pyrotekniken i ansiktet. Bandet från Tumba startade 1992 och släppte i år plattan Berserker som även är namnet på turnén. Turnén kommer ta dem vidare till Helsingfors, Malmö och sedan ut i Europa och till Mexico.

Det är inte ofta man får stå framför tre så starka och rutinerade band. Även om det är Amon Amaraths turné så ser man väldigt mycket Arch Enemy tröjor i publiken. Det är skönt att se att den klassiska dödsmetallen utvecklas, lever och mår bra på väg in i nästa decennium.

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artister: Amon Amarth, Arch Enemy & Hypocrisy

Datum: 7 december 2019

Plats: Annexet

Ort: Stockholm

Arrangör: FKP Scorpio

Bilder på Hypocrisy.

Läs alla inlägg om Amon Amarth | Annexet | Arch Enemy | Hypocrisy

Våra senaste spelningar: