Arch Enemy är ett av mina absolut favoritband och efter många års väntan var det äntligen dags att få se dem live. Framförallt skivorna ”Rise of the tyrant” och ”Khaos legions” spelas så ofta så de finns alltid närvarande. Men jag tycker de är så jäkla bra, de skapar en ljudbild som jag bara älskar, ja, ren jäkla magi!

Nu har de nyligen släppt skivan ”War eternal” och med den skivan så har de även en ny vokalist: Alissa White-Glutz (som även var med på Kamelots konsert under Sweden Rock Festival) Eftersom att det är första gången jag ser Arch Enemy  så kan jag inte jämföra med hur det var när Angela Gossow var vokalist i bandet. Men jag tycker det här är så sjukt jäkla bra och roligt att se att det är fullsatt och ett enormt tryck framför scenen, trotts att giganterna Volbeat spelar samtidigt. Ikväll och med säkerhet många många fler gånger spelar jag war etarnal på hög volym, drömmer och längtar efter att få uppleva en konsert med Arch Enemy snart igen.

Band: Arch Enemy

Datum: 7:e Juni 2014

Scen: Sweden Stage

Arrangör: Sweden Rock Festival