Timo Räisänen på Gröna Lund
Publicerat den 2 juli, 2019

Timo Räisänen spelade ikväll på Gröna Lunds Lilla scen.

Senaste plattan ”Tro, hat, stöld” kom ut 2017 och han har de senaste åren spelat mycket Ted Gärdestad låtar som uppföljning på hyllningsplattan som kom 2016.

Det är trångt mellan instrumenten på scenen ikväll. Timo kommer ut på scenen och inleder med något så ovanligt som några minuter Instagramtrassel. När musiken väl kommer igång är det med ”Nikotin, alkohol och jag.” som kom 2018. Min favoritlåt ”Outcast” är till min glädje andra låt och framförs även med cello.

Vi får höra några Ted Gärdestad låtar och känslosamma versioner av ABBAs ”Winner takes it all” och Radioheads ”Creep”. Det är många finstämda låtar men det bryts av med en och annan upptempo låt som ”Tiden glöder” och han avslutar på topp med ”Fear No Darkness, Promised Child”.

Det är alltid mysigt med Timo konserter, personligheten och framförallt humorn lyser igenom hela tiden. Det verkar också som att han verkligen känner musiken. Han är ute på sommarturné just nu. Missa inte!

 

 

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Timo Räisänen

Datum: 2 juli 2019

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Gröna Lund | Timo Räisänen

Våra senaste spelningar: