Molly Sandén på Lollapalooza
Publicerat den 29 juni, 2019

Molly Sandén som varit i branschen i många år, men min känsla är att förra skivan ”Större” är då hon riktigt slog igenom och nådde ut till den riktigt stora publiken, som därefter följdes upp det fantastiska albumet ”Det bästa kanske inte hänt än”.

Tillsammans med sitt band kliver Molly Sandén klockan 16:00 in på Lollapaloozas största scen,”Tower Stage”, trots den ännu tidiga eftermiddagen är ordentligt trångt framför scenen och vi får en lite dryg timmes ren popmagi med bra blandningar av mer upptempolåtar och ballader.

Det är samspelt och personligt med en härlig dynamik mellan artist och publik. Vi får dessutom höra Molly berätta om hur hon började sin karriär med en ICA maxi turné där hon gjorde covers på Céline Dions låtar.

Till publikens jubel drar konserten igång med låten ”Det bästa kanske inte har hänt än”  i tredje låten ”Ingen som jag” bråkar mikrofonen men det går i princip omärkt förbi, Molly försvinner några sekunder, det blir ett lite längre instrumentalt parti och sen rullar det på som inget hänt, helt fantastisk att se en artist kunna hålla sig så cool och med ett leende bara fortsätta köra och vi får låtar som ”Kär i din kärlek”, ”Rygg mot rygg”, ”Den som e den”  och många fler.

Konserten avslutas med ”Gjord av sand” och fantastiska låten ”Större”, när konserten avslutats så står jag ännu en gång och har den där känslan av ”wow. Det här är så jäkla bra”. Låtarna är bra redan som dom är, men en livespelning med Molly Sandén är något extra, inte riktigt en specifikt sak att sätta fingret på, utan många olika element som lyfter det till flera nivåer, trotts att jag sett henne några gånger så längtar jag redan efter nästa spelning. 

Artist: Molly Sandén

Festival: Lollapalooza

Datum: 28:e juni 2019

Plats: Gärdet

Ort: Stockholm

Våra senaste spelningar: