Markus Krunegård på Lollapalooza
Publicerat den 30 juni, 2019

Det är strålande solsken och riktig högsommarvärme när Markus Krunegård med band intar Bay Stage på Lollapalooza.

Redan när jag tittade på spelschemat blev jag orolig och fundersam, en konsert på 45 minuter, det är väldigt kort tid med tanke på Markus fantastiska låtskatt och antal skivor som han släppt, totalt sex soloalbum plus ett antasl EP:s, mängder av samarbeten mm. Markus nämner och skämtar till och med från scenen att det är en rekordkort spelning.

Men som alltid och som väntat är det ren konsertmagi och publiken är med på noterna från början till slut. Konserten drar igång och vi får en fantastiskt blandning av nytt och gammal, t ex ”Tur att vi lever samtidigt”, ”Asken är den bästa jorden”, ”Korallreven & Vintergatan”, ”Jag är en vampyr” och senaste låten ”Stad i ljus”. Konserten slutar med att Miriam Bryant kommer in på scenen och dom framför låten ”O A O A E vi förlorade” tillsammans.

Som redan nämnts, en rekordkort spelning, men den innehöll så mycket gobitar, så nu längtar och hoppas jag ännu mer på att få se en ny och gärna längre spelning med Markus Krunegård!

Artist: Markus Krunegård

Festival: Lollapalooza

Datum: 30:e juni 2019

Plats: Gärdet

Ort: Stockholm

Våra senaste spelningar: