Efter dryga tre år så släppte Krunegård sitt nya album i september ” I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav, på en ö, i en bar, i huvet på en idiot” och nu är det dags för 20 spelningar runt om i landet med start i Linköping.

Kvällen startade med ett lite annorlunda grepp så istället för ett förband kom det in i en jonglör/ trollkarl som uppträdde 15 minuter innan han presenterade Markus Krunegård. Det var lite blandat gensvar men ändå. Innovativt var det allt.

Det syntes från första ackord att bandet och han själv var spelsugna efter ett par veckor i replokalen. Bandet är tight och Krunegård är på spelhumör med fylld av energi. Kul även att se grymma trummisen Jonna Löfgren igen som turnérade med Winnerbäck i somras. 

Låtvalen blandas med stämningsfulla låtar som ”Askan är den bästa jorden” och dom mer farfyllda som verkligen får fart på publiken både sångmässigt och i dans. ”Tur att vi lever samtidigt” som är av mina favoriter på nya skivan får ett helt nytt liv på live med riktigt bra ös. Där önskar man att det vore ett par tusen i publiken istället för det blir en riktigt röjig låt. Bäst för kvällen blir ändå ”Jag är en vampyr”, den kan alla och det blir garanterat högsta volymen på allsången. 

Summa av allt är det en riktigt bra kväll. Har inte sett  Krunegård live förut och blev själv lite oväntat överraskad hur nöjd jag var med kvällen när jag lämnade Linköping. Så får du chansen om han kommer i närheten av dig så passa på att gå. Det kommer vara värt det.

Text & Bild: Jocke Tollén

Artist: Markus Krunegård

Datum: 2:a november 2018

Plats: Linköping Konsert & Kongress

Ort: Linköping