Billie Eilish, 17 åringen från Los Angeles som tagit världen med storm och när det äntligen är dags för konsert på Lollapalooza, då är det trångt framför scenen. Om inte hela festivalens publik är på plats framför ”Tower Stage” så måste det vara bra nära.

Billie Eilish är den artist som (med god marginal) flest såg fram emot när Lolla la upp en omröstning i sitt event, inte så konstigt, med fantastiska låtar som ”Bury a Friend”, ”Bad Guy”, och ”When the party´s over”och många fler. Populariteten går heller inte att ta miste på, baserat på bandtröjor jag såg på området så verkade det vara många Billie Eilish fans på plats. Tidigare i år kom debutalbumet “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” och när klockan äntligen blivit 20:00 kommer Billie Eilish till öronbedövande jubel in på scenen, musiken drar igång och basen är precis som man hoppats på stentung och får hela kroppen att vibrera. Konserten är igång med fullt ös och obeskrivbar energi som håller i sig genom hela konserten. Trots sin unga ålder har Billie redan stått på stora scener runt om i världen så det här är inga konstigheter. Fullt ös, fantastisk konsert med enorm pubilkkontakt och publiken sjunker högljutt med i låtarna.

Det här var första gången jag såg Billie Eilish och jag var tidigare osäker på vad jag kunde förvänta mig, men nu vet jag och jäklar så bra det var jag längtar efter att få fler nya låtar och gärna ett nytt sverigebesök inom en snar framtid.

Artist: Billie Eilish

Festival: Lollapalooza

Datum: 28:e juni 2019

Plats: Gärdet

Ort: Stockholm