Billie the vision & the dancers i Kalmar.
Publicerat den 24 juli, 2012
Ikväll spelade Billie the vision & the dancers på Larmtorget i Kalmar. Jag har varit på deras konserter vid ett par tillfällen tidigare. Bara tanken på att se dem live gör mig på ett fantastiskt gott humör. Inte minst tänker jag på första gången jag såg dem, en fullsatt Teaterlada på Hultsfredsfestivalen 2008, än i dag får jag gåshud av bara tanken på när de framförde ”I saw you on TV”, allsången nästan lyfte taket i refrängen, all energi riktigt skrek ut: ”I need love, love, love, oh I need love”, så sjukt magiskt och obeskrivbart bra det var. Deras musik är fantastisk underhållande, det är ofta ganska lätt att snappa upp textrader för att sjunga med och man känner rytmen så man vill bara dansa.

Idag var det en bra konsert, ett torg i Kalmar, bra väder, stor publik och väldimensionerad storlek på scenen. Lars Lindquist (vokalist) hade bra kontakt med publiken och bjöd på lite komiska livsberättelser, ett mellansnack som fick ett lagom stort utrymme. Ljudnivån var även det perfekt och man kunde verkligen avnjuta musiken i den underbara sommarkvällen som äntligen jagat bort allt regn som varit senaste tiden. Men det blir lite konstigt med sittande publik och så många bänkrader precis framför scenen, helst när det är ett så här dansant band. Applåderna kom och lite jubel kom, men den där riktigt känslan som jag hoppats på, längtat efter och önskar hade funnits, den ville liksom inte infinna sig. När ”Summercat” framfördes som tredje låt kunde man ana lite spontandans i publiken och även vid ”A man from Argentina”, ”Queen of the dancefloor” och några andra låtar, då kunde man se att en liten del av publiken faktiskt ryktes med, inte minst de mest entusiastiska fansen som satt allra längst fram, till de två sista låtarna stod de upp, dansade och sjöng med i låtarna. Det var roligt att se, men jag hade önskat att fler följt deras exempel, då hade hela konserten troligen lyft lite till och känslan blivit mer rätt.

Som konsert var det väldigt bra och bandet gjorde vad de skulle. Jag vet att de har släppt en ny skiva som är väldigt bra och jag vill verkligen inte vara bakåtsträvande. Men att de inte spelade någon av låtarna ”I saw you on TV”, ”Ghost”, ”Overdosing with you” eller ”Lily from the middleway street” som är lite av mina personliga favoriter var synd. Jag hade nog hoppats på någon av de låtarna och ja, jag saknade dem nog lite helt enkelt. Ikväll sitter jag och skriver, vrider upp stereon lite extra, lyssnar på de här fyra låtarna (och många fler), drömmer mig bort till kvällens och tidigare konserter. Det här helt underbara bandet, Billie the vision & the dancers är riktiga glädjespridare och jag längtar redan efter att få se dem live snart igen.

Musik på Larmtorget är ett evenemang som arrangeras av Destination kalmar, Sveriges Radio Kalmar och Larmtorgets krögarförening. Det innebär bra gratiskonserter och då hålls även uttagningar till SR:s artisttävling ”svensktoppen nästa”. Tidigare kvällar har det enligt deras program bjudits på akter som Abalone dots, Staffan Hellstrand, Uno Svenningsson och en hel del annat. Det kommer fortsätta fram till den 16:e augusti med fler akter. Det är ett väldigt bra och intressant koncept som jag gillar skarpt, men tyvärr inte kunnat vara på tidigare, men jag hoppas att jag ska kunna vara på plats på någon mer av sommarens evenemang.

Betyg: *****
Huvudband: Billie the Vision & the dancers
Datum: 24 Juli 2012
Plats: Larmtorget
Ort: Kalmar

Våra senaste spelningar: