Ikväll gästade malmöbaserade Shirin Hotell Hulingen i Hultsfred.

Detta är första stoppet på en turné med ytterligare sex planerade sverigespelningar och fem spelningar i Tyskland. Det finns alltså många möjligheter att få uppleva Shirins fantastiska och unika röst live, som tillsammans med ett väldigt samspelt band, förmedlar otroligt mycket känslor att man blir helt fångad i deras musik.

Ikväll fick vi 45 minuter magiskt bra konsert som förutom Shirins egna låtar: ”Together We Are Week”,  ”Back to the Basics”, senaste singeln ”Love Like Chemicals”  (som alla går att höra på Spotify) även höra tolkningar av Lana Del Reys ”Video Games”,  Britney Spears ”Toxic” och många andra låtar. Det är ganska mycket publik i lokalen, bra kontakt mellan artist och publik och högljudda applåder efter varje låt, men att det är sittande publik skapar någon slags distans mellan musikerna och publiken som jag inte riktigt gillar.

Det är bara drygt en månad sen jag upptäckte Shirin, men musik som jag fastnade för direkt, spelar flitigt och bara älskar. Nu väntar och längtar jag till den 20:e april då debutalbumet släpps. Sen hoppas jag kunna se dom live snart igen, gärna med stående publik och trångt vid scenkanten, för det borde det vara när en konsert är så galet jäkla bra!

Artist: Shirin

Datum: 16:e Mars 2018

Plats: Hotell Hulingen

Ort: Hultsfred