The Great Discord på Where’s The Music?
Publicerat den 10 februari, 2018

Lokalförankrade The Great Discord med medlemmar som har sitt ursprung runt om i Östergötland med utgångspunkt från Linköping. Efter debutalbumet som kom 2016 så släpptes uppföljaren The Rabbit Hole 2017 har bandet turnerat enhel del med spelningar i Skandinavien och på dom brittiska öarna. Men nu var det dags att in ta trånga men gemytliga Saliga Munken på Where´s The
Music.

Så här beskriver dom sig själva om bandet och tankarna runt musiken:

”Konceptet kring The Great Discord svävar mellan liv och död, mörker och ljus, passion och vrede, kärlek och hat. De skriver musik om människan och dess ständiga kamp mot våra egna demoner. Alla besitter mörker och det blir svårt att leva i glädje utan att ha upplevt smärta. The Great Discord står för musik och visuella shower som är menade att skapa känslor och intryck på lyssnaren, du ska få mer än bara en musikalisk upplevelse. Temat pendlar mellan känslor man så väl känner igen, samt den skräckblandade förtjusningen för det mörka och onda, helt enkelt den stora oenighet och dissonans som vi människor kan känna ibland. Alla har vi det, alla kan känna igen det, The Great Discord i våra liv.”

Tycker inte allt levde upp till förväntningarna där bland annat ljussättningen inte fungerade fullt ut. Bandet hade svårt att fånga publiken under hela spelningen. Bra tryck dock och en energisk sångare som hade behövt en större scen för att det inte skulle kännas inklämt.

Text och bild: Jocke Tollén

Artist: The Great Discord

Datum: 9 februari 2018

Festival: Where’s The Music?

Scen: Saliga Munken

Ort: Norrköping

Våra senaste spelningar: