Magnus Carlsson på Flygeln
Publicerat den 11 oktober, 2017

Magnus Carlsson är nog mest känd som frontman och sångare i bandet Weeping Willows, men spelar även i banden Tandem Sky och Magnus Carlsson & The Moon Ray Quintet. Han har dessutom släppt flera album som soloartist. Solo var han även när han 2016 ställde upp i det folkkära tv-programmet Så mycket bättre.

Magnus Carlsson går på scen tillsammans med Gunnar Frick, som på den här turnén ackompanjerar Magnus på både piano och gitarr. Flygeln är ikväll, med sittande publik, helt slutsålt. Något som tydligen inte skett på flera år.

Stämningen sätts så fort Magnus når mikrofonen och öppnar med en monolog fylld av genuinitet, värme och humor. En humor som kommer genomsyra hela konserten. Han berättar om deras svårighet med att välja låtar inför ikväll, och avslöjar i det att kvällen kommer innehålla både covers och egna låtar.

Vi får en stor inblick i hans egna musiksmak genom att anekdoter från pojkrummet som tonåring följs upp av låtar som haft stor betydelse för honom. Varvat med eget material från Weeping Willows och hans solokarriär får vi bland annat höra Depeche Mode, Nick Cave, Ted Gärdestad, Frank Sinatra, Rodriguez, David Bowie och The Smiths. Även hans version av Jill Johnssons låt ”Eternal Love” från Så mycket bättre passar in i den här samlingen.

Den musik som har format Magnus Carlsson som artist får ta lika mycket plats som de personliga historier som format Magnus Carlsson som person. Kanske är det omöjligt att skilja på de delarna ikväll, för jag tror att han väldigt medvetet bjuder på båda.

En spelning fylld till bredden av covers låter ändå hela tiden hundra procent Magnus Carlsson, för den avskalade konserten som vi får njuta av är ett välkomponerat, lättsamt och närgånget självporträtt.

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Magnus Carlsson

Datum: 11 oktober 2017

Plats: Flygeln

Ort: Norrköping

Läs alla inlägg om Flygeln | Magnus Carlsson | Norrköping

Våra senaste spelningar: