Under den gångna veckan nåddes vi av den tråkiga nyheten att The Tivoli i Helsingborg begärt sig själva i konkurs och går en osäker framtid till mötes.

The Tivoli är inte bara den anrika rockklubben i den före detta färjestationen utan även arrangör av konserter på Konserthuset, Dunkers Kulturhus, Helsingborgs Arena, Sundspärlan och inte minst sommarkonserterna med världsartister på Sofiero. The Tivoli är känt för att inte bara boka etablerade artister utan för att även ge andra chansen, dels som supportakter men även på den lilla scenen i Vinylbaren. Man är inte heller rädda för att boka lite smalare artister vilket visar att The Tivoli drivits av hjärta, kärlek till musiken och sin publik och att som en av ägarna Hasse Jönsson sa i en intervju nyligen, man ville starta ett ställe med högt i tak.

Som en hälsning till The Tivoli och dess Crew passar det bra att citera Hasse:

Tjänare kompis, du är bäst! Kärlek!!