Sofia Jannok på Peace & Love
Publicerat den 9 juli, 2017

Idag var det äntligen dags för mig att få se och uppleva Sofia Jannoks musik live, på Peace & Love i Borlänge.

Hennes musik känns otroligt unik och annorlunda, iallafall med det jag är vad vid att höra, det blandas mellan språk och ljudbilden varvar pop, visa, jojk och många andra genrer. Det är otrolig gränsöverskridande, spännande och bra. Första gången jag vet att jag hörde hennes musik så var det låten ”Snölejoninna” och den fastnade och gick på repeat.

Idag kliver Sofia Jannok med band in på Athenascenen, totalt får vi cirka 60 minuter fantastisk musik där vi börjar med ”This Is My Land” och därefter får vi en bra blandning av låtar, bland annat redan nämnda ”Snölejoninna”, ”Irene”, ”Cudit (Colonizer)” och konserten avslutas med ”We Are Still Here”.

Sofia och bandet är samspelta, har bra kontakt med publiken och varandra. Det är spännande och intressant prat mellan låtarna och även korta berättelser om låtarna eller hur de kommit till. Det är även väldigt spännande hur jojk och texter jag inte förstår lyckas presenteras på ett sätt så jag hamnar i en känslomässig berg- och dalbana. Det är alltid lika roligt när man efter en konsert blir stående med hakan i backen och bara känner: wow, så sjukt jäkla bra det var och precis så kände jag efter dagens konsert med Sofia Jannok.

Artist: Sofia Jannok

Datum: 8:e Juli 2017

Plats: Athena, Peace & Love

Ort: Borlänge

Läs alla inlägg om Peace & Love 2017 | Sofia Jannok

Våra senaste spelningar: