Det är sju år sedan Skinny Puppy var i Sverige, alldeles för länge sedan. Scenen är lite för låg för all publik då Skinny Puppy är ”all for the show” så det är många som går miste om allt som händer på scenen.

Nivek Ogre, denna karismatiska frontman, kliver in på scenen iklädd mask med horn, kåpa och en stor sjal med dollartecken på. Ett monster med horn och röda lysande ögon förföljer honom under konsertens gång och sätter stora sprutor i honom innehållandes fejkblod och självlysande vätska. Vartefter tas kläder av och sprutorna töms över scenen, fotograferna och publiken. Till slut ser man Niveks ansikte som är målat i svarta ränder. Bandet trivs på scenen och det märks! De är tacksamma över publiken vilket gör att publiken uppskattar bandet ännu mer!

Majoriteten av låtarna kommer från albumet The Process som kom -96, vilket jag uppskattar, den är arg, tuff och experimentell. Taket lyfts av publikens jubel när bandets största hit Assimilate spelas. ”Oil remove shred and tear radiation vapor, It’s the fear so unclear man in motion going nowhere” skriker publiken.

En kille i publiken ger sin mask som Nivek tacksamt tar emot och sedan sätter på sig och poserar, kul!

Deras texter är ofta politiska och videos och scenshow visar ofta symbolik till djurförsök och samhällskritik. Tragiskt nog har Skinny Puppys musik använts för att tortera misstänkta terrorister på Guantanámobasen, vilket de har försökt stämma staten för.

Detta var min sjätte spelning med bandet och jag lämnar spelningen med ett stort leende på läpparna och med armarna täckta av fejkblodet!

Bild och text: Ingela Hansson

Artist: Skinny Puppy

Datum: 20170614

Plats: Kraken

Ort: Stockholm

Arrangör: Tinitus