Three chords and a cloud of dust – Stacie Collins på återbesök på Norrehus!

För nästan precis ett år sedan stod Stacie Collins från Nashville på Norrehus lilla scen förra gången, tillsammans med bl a maken Al Collins i The ALmighty 3. Då hade albumet Roll the Dice ännu inte släppts. Nu är hon och bandet ute på sin Keep Rollin´ Tour, och givetvis är det fortfarande harp-howlin´ twang-bangin´rock´n´roll som gäller.

De som var på konserten förra året hade väl knappt slutat prata om den ännu, och många av dem är förstås på plats den här gången också. För det är en fenomenal artist som står framför oss, ja och mitt ibland oss också för den delen, för Stacie ger sig förstås ut i publiken och upp på borden även den här gången med sitt munspel.

Det är högt tempo som gäller, Stacies energi och närvaro är total. När tempot någon gång dras ner något som i t ex It´s Over blir det lite bluesigare toner. Givetvis pratas det i publiken ifall den här konserten eller den förra var bäst… Svårt att säga, men något som jag lägger märke till den här gången är att jag tycker att körerna sitter ännu bättre än sist.

You know you´re welcome back, Stacie!!

Kvällen inleds med Kungarna från Södern – Southern Kings. Kungarna Pär Jansson och Micke Gustavsson regerar som vanligt, men sedan sist har Kennie Tollow tagit över trummorna och på bas medverkar Martin Ekelund. De lär ha hunnit repa tre gånger, så jag vill bara säga – bra jobbat! Givetvis blir soundet lite annorlunda när två av fyra i bandet är nya, men det är inte sämre – bara annorlunda.

Ser fram emot mer från dem snart – hör ni det Southern Kings?!?

Bilder på Southern Kings:

Artist: Stacie Collins and The ALmighty 3

Support: Southern Kings

Datum: 2016-07-08

Plats: Norrehus

Ort: Klippan