Juliette And The Licks frontas av Juliette Lewis (skådespelerska i bl.a. Cape Fear, Gilbert Grape och Natural Born Killers) de besöker nu Sverige och Gröna Lund med sin energiska och nästan lite punkiga rock.

Bandet startades redan 2003 och efter en paus då hon bland annat gjorde solokarriär så är de nu tillbaka. Det är långt ifrån fullt men ändå ett par tusen personer på plats när Juliette and the Licks går på scenen. Publiken är lite mer spak än jag tror att hon förväntade sig och tråkigt nog vaknar inte publiken till förutom under riktigt korta stunder.

De kör mest sitt eget material men även en del covers, min favoritlåt för kvällen blir ”Rolling on the river” som hon tillägnar sin hjälte Tina Turner. Som brukligt med den låten så börjar den väldigt lugnt och i kvällens version blir det lite för lugnt och det hinner bli lite tråkigt innan rycket, men det är i det här rycket det riktigt lyser till, publiken vaknar och till en början är det en riktigt punkig energi och bra drag, precis som jag hade förväntat mig av kvällen, sen är det som att det lugnar ner sig igen även om tempot hålls uppe.

Jag misstänker att flera delar från ikväll var improviserade och ibland kändes de som att de tappade bort varandra lite. Men det märks att Lewis trivs på scenen, hon har riktigt bra röst och en skön och väldigt originell scenframtoning och när hon tackar för sig på slutet verkligen suger hon i sig den energin publiken äntligen uppbådar med ett stort leende.

På skiva är dom fantastiska, så jag hade nog förväntat mig samma energi och energiutbyte med publiken som man brukar få i samma genre men tyvärr nådde de inte riktigt fram.

Artist: Juliette And The Licks

Datum: 1 juni 2016

Publik: Ett par tusen

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm