Record store night med bl.a. Atomic Swing på Debaser Medis
Publicerat den 17 april, 2016

Bilder på Atomic Swing ^

De senaste åren har Record Store Day blivit fantastiskt stort och tagit plats i skivbutiker världen över. Det är ett sätt att hedra och stödja våra lokala skivbutiker så här i digitala tider. Det är stora event i butikerna och det släpps även en hel del specialutgåvor dagen till ära. När solen gått ned flyttar vi hyllningen till vinylen och på Debaser Medis anordnar Pet Sounds en riktig helkväll med Albin Lee Meldau, Fatboy, Mazarine Street, The Nomads och Atomic Swing.

Först på scenen ikväll är Albin Lee Meldau, det är långt ifrån fullt än, men det finns folk i lokalen, om än långt bak än så länge. Det första han säger är att han vägrar spela om folk inte kom närmre, då ”kunde han lika gärna stå kvar på gatan”. Du visar sig att det var rätt mycket folk i lokalen ändå. Vi får höra en extremt lidelsefull singer songwriter med med mycket röst som ibland är lite raspig. Sista låten kan kör är anledningen till att han inte står på gatan längre och jag har hört den många gånger tidigare ”Lou Lou”.

Lokalen har fyllt på ordentligt när vi plockar upp tempot avsevärt med rockabillybandet Fatboy. Det buggas och dansas friskt i publiken och låtarna löser av varandra i ett rasande tempo. Fatboy  släppte just sitt femte album som självklart finns att köpa på vinyl här ikväll.

Indie pop rackarna i Mazarine Street är nästa ut på scenen. Vi får bland annat höra ”Fire”, en helt ny låt som osar 90-tal på ett bra sätt.

Garagerockarna i The Nomads startade i Solna 1980 och har sedan dess släppt ett tiotal studioalbum och turnerat mycket. Tyvärr där som lite tekniska problem under första låten men de reder fort upp det. The Nomads firar jubileum med Sonically Speaking plattan som kom ut för 25 år sedan och spelar låtar från den. Vi får stort jubel efter låtarna och publiken gillar verkligen bandet. De avslutar med ”Don’t kill the Messenger”. Efter konserten kunde man köpa skivor av artisterna direkt från scenen, signerade och allt!

Atomic Swing slog igeom på 90-talet och dyker upp lite då och då med många års mellanrum. De inatt ikväll scenen med sin svängiga poprock. Lokalen är fortfarande inte riktigt full när kvällens headliners går på men det är ganska mycket folk på plats. Exakt på utsatt tid går de på och redan som andra låt kör de dunderhitten ”Smile”. De är här idag för att fira att ”Carcrash in the blue” har kommit upp på vinyl. Det känns som det är mycket improviserade solon ikväll. Självklart får vi även ”stone me into the groove”!

Det har varit en härlig kväll med vilt skilda band. Ett roligt initiativ och jag hoppas att det återkommer på något sätt nästa år. Då kanske man bland de fem banden med totalt 20-talet musiker kan lyckas få in en kvinna iallafall.

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artister: Albin Lee Meldau, Fatboy, Mazarine Street, The Nomads och Atomic Swing

Datum: 16 april 2016

Plats: Debaser Medis

Arrangör: Pet Sounds

Publik: Nästan fullt

Ort: Stockholm

Bilder på Albin Lee Meldau ^

Bilder på Fatboy ^

Bilder på Mazarine Street ^

Bilder på The Nomads ^

Våra senaste spelningar: