Hoffmaestro firar tio år med en dubbelspelning på Mosebacketerrassen tillsammans med en hel hoper gästuppträdanden (Kaliffa, Kleerup och Labyrint för att nämna några). Konceptet är genialiskt enkelt, gå ut stenhårt, och öka hela tiden. Man glömmer snabbt att man står i snålblåst tidigt i september ett år som kommer att gå till historien för en riktigt usel sommar.

Jag är svag för band som uppträder som om de faktiskt tycker att det är kul att stå på scen, och visar tacksamhet till publiken för att de ställt dem på sagda scen. Bandet med Jens i spetsen ger sig inte fören alla är med på noterna och hoppar, skriker och springer som anvisat. Visst, det är publikfrieri, men ack vad bra det fungerar.

Riktigt hur så många personer får plats på en så liten scen utan att springa ner varandra samtidigt som de öser ur sig så mycket energi är en gåta.

Så, det tog enda in i september i år, men nu får jag nog plocka fram årets första fullpoängare. Fan, det här kan faktiskt helt enkelt vara det bästa jag sett på scen helt enkelt.

Betyg: *****(5/5)

Huvudband: Hoffmaestro

Datum: 5 sept 2015

Plats: Mosebacketerrassen

Ort: Stockholm

Arrangör: United Stage

Publik: Några få biljetter kvar.