Hello Saferide med Annika Norlin i spetsen går på vid femtiden. Festivalen börjar fyllas på och Norlin påmanar oss att settet ska kännas som en efterfest. En stund in i konserten bjuder hon på sin icke favorit choklad Riesen och en halv öppnad påse nachos från logen, sådär som det ska vara på en efterfest. Vi får höra att hon fascineras av sorg som färdas över generationer och går i arv. Vissa låtar köras även av Maia Hirasawa. 

Vi får höra bland andra ”The Crawler” som ligger på skivan ”The Fox, The Hunter and Hello Saferide”, ”The Quiz” (en av mina favoriter), ”Anna” och ”My Best Friend”.  Mot slutet av settet får hon hosta och tappar rösten, men annars en riktigt bra konsert.

8 augusti 2015 sommarpratar Annika Norlin för andra gången i P1.

Band: Hello Saferide

Datum: 1 augusti 2015

Plats: Skeppsholmen, Stockholm

Festival: Stockholm Music & Arts

Arrangör: Stockholm Music & Arts