John Lindberg Trio på Gröna Lund
Publicerat den 28 juli, 2015
John Lindberg Trio har hållit på sedan 2004. Vi kan kanske kalla musiken retro-aktuell rock med stora mängder rockabilly, glädje och party inblandat. Med sju plattor i bagaget där den senaste, ”Dig It”, släpptes i maj 2014 så har man en rejäl grund att stå på.

Jag har inte sett dem sedan Peace & Love 2011 när de spelade i en överfylld, kokhet lokal. Idag blir det något svalare och luftigare.

Det är något av en rening för mig att få se John Lindberg Trio. Med endast bas, gitarr, trummor och sång river de loss utan hämningar och krusiduller. Saker som musikvärlden tar för självklart numer (från backtracks till autotune) finns inte på kartan. Det finns inte i samma universum, så långt från kartan är det. Å det är så skönt! Äkta rak Rock N Roll. Tack.

Vi får höra bland annat ”Kiss Like This”,  ”Runaway Train” och den nya låten ”Forever” som har ett riktigt bra drag.

Tyvärr var det inte så mycket folk på plats och mängden tillgänglig alkohol rätt begränsad på småbarnsdelen av Gröna Lund, så den där riktiga Wow-känslan med det svettiga och öl-iga östet i publiken infinner sig inte. Hur som helst så gillar jag det här, massor. En urladdning med riktig Rock n Roll. Som jag har längtat. Jag skiter i om det är rockabilly eller dömetall, det här rockar.

Betyg: ***** (4/5)

Band: John Lindberg Trio

Datum: 28 juli 2015

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Publik: Halvfullt

Arrangör: Gröna Lund

Läs alla inlägg om Gröna Lund | John Lindberg Trio

Våra senaste spelningar: