John Lindberg Trio på Norrehus
Publicerat den 27 februari, 2016
John Lindberg Trio landar i KlippanNorrehus lilla scen, det är fullsatt, varm och trångt och det  blir ett helsikes ös! Jag har bara lyssnat på John Lindberg Trio lite sporadiskt på radio och nu en del på Spotify, men aldrig sett dem live förut, och jag inser direkt att det är live de är som bäst och förstår ett par låtar in i konserten varför John Lindberg Trio säljer ut de ställen de spelar på!

Sedan albumdebuten 2006 har John Lindberg Trio (eller JLT) släppt ytterligare sex album, senast ”Dig It!” 2014. Det är rockabilly, fast i en modernare upplaga, JLT vågar ta in influenser och inspiration från alla möjliga håll. Ett band som inte spelat med en sådan självklarhet hade kanske kunnat låta spretigt, men här vävs alla influenser ihop till något eget.

John Lindberg står på ett självklart vis i spetsen och den lysande trummisen Joakim Dunker backar upp och driver på. Att basisten Nathanael Marcusson bara gör sin femte spelning med bandet är faktiskt väldigt svårt att tro. JLT ”hittar” redan varandra, och kontakten på scen dem emellan är lätt att se. JLT ger publiken, som både består av trogna fans och nya lyssnare, bland annat inledande Runaway Train, Brand New Philosophy och Don´t Fade Away. Live blir soundet råare än jag väntat mig och nerven och energin är total.

Det var första Klippanbesöket för John Lindberg Trio, men jag tror att många med mig gärna ser dem på Norrehus igen!

Artist: John Lindberg Trio

Datum: 2016-02-26

Plats: Norrehus

Ort: Klippan

Arrangör: Norrehus

Publik: Fullsatt

Våra senaste spelningar: