Familjen har jag länge varit riktigt svag för och plåtat så många gånger på olika festivaler runt om i landet att jag har tappat räkningen. Men de brukar alltid imponera och skapa nya wow-upplevelser varje gång. Melodierna och dansen letar sig in i kroppen och hänger kvar länge efter att konserten tagit slut.

Den här gången är det så gott som fullsatt framför Sensation-scenen och det är tydligen väldigt många som vill se och uppleva Familjen och deras electroniska dansmusik. Johan T Karlsson kommer in på scen och även Andreas Tilliander och Ninsun Poli är på plats på scenen. Det startar väldigt mjukt och ett lågmält intro där Johan och Andreas står för ljudbilden och Ninsuns röst vaggar in oss i ett slags meditativt lugnt, så jäkla otippat, roligt och annorlunda, för jag är van vid en uppvärmning av stenhårda ”it began in Hässleholm” med en bas som får hjärtat att nästan ändra tempo, men den här gången ville de göra annorlunda. Därefter kliver Ninsun av scenen och Johan pratar mycket med publiken och verkar uppriktigt glad och överraskad över att så många kommit dit för att se konserten, han utstrålar en enorm glädje och den smittar av sig. Musiken pumpar igång på bästa tänkbara sätt och jag vet inte hur många gånger jag kommer på mig själv att smådansa till musiken medan jag står i diket och egentligen ska hålla fullt fokus på att plåta, men det är inte bara svårt utan det är helt omöjligt att stå stilla och jag tror hela publikhavet instämmer, det såg iallafall så ut när jag kollade.

Vi fick höra massor av bra låtar och bland annat ”Huvudet i sanden”, ”Det lilla livet”,  ”När planeterna stannat”, ”Göra slut med gud” (Johans tolkning från programmet ”så mycket bättre”, av The Arks ”breaking up with god”) och många fler.

När det är dags för låten ”Feber” så kommer återigen den fantastiska Ninsun Poli in och gästar, även hon levererar mede en så jäkla bra energi och hennes röst bryter av och kompletterar så snyggt. Jag hade tyvärr inte möjlighet att stanna hela konserten den här gången, men ändå är det här en av de absolut bästa familjen spelningarna jag varit på. Johans röst och dialekt är rent magiskt och idag når den verkligen ut i den electroniska ljudbilden och som helhet blir det en helt underbar dansant, fest och sommarkväll när solen börja jobba sig ner mot horisonten. Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna se Familjen fler gången innan sommaren är över. Gillar man Familjens musik och de uppträder i er närhet, så missa inte tillfället, live är det ren jäkla magi!

Jag vill även kasta in ett litet tips om Ninsun Poli som förutom att gästa familjen även själv gör magiskt bra musik, kolla in hennes EP: Great Leap forward.

Band: Familjen

Datum: 27 Juni 2015

Scen: Sensation

Arrangör: FKP Scorpio