Faith No More på Bråvalla
Publicerat den 27 juni, 2015
Faith No More startade i San Francisco redan 1981 och efter en riktig storhetstid i början/mitten av nittiotalet är de nu tillbaka med plattan “Sol Invictus”.

Efter en hård inledning med låtar som ”Motherfucker” och ”Be Aggressive” så får vi ett gäng låtar från ett av min barndoms soundtrack ”Angel Dust” Skivan från 1992. Bland dessa kan nämnas ”Easy”, ”Midlife Crisis” och ”Epic”. Det blir snabbt klart att det här bandet (fortfarande) inte följer några ramar utan blandar hej vilt, på ett riktigt bra sätt. Man har dessutom, dagen till ära, klätt in hela scenen i vitt och ställt fram massa plastblommor som en vacker, men än dock, mur mot publiken.

Det är härligt att få skrika sig hes till barndomens låtar igen och att få se dem på scenen. Däremot så händer det där som inte får hända på festival, de drar över. Så exakt klocka 23 drar de igång sista låten, samtidigt som Robbie Williams drar igång sitt enorma spektakel med ”Let Me Entertain You” på scenen bredvid. Jag stod illa till och de blev fullständigt överröstade. Ett litet tråkigt slut på en annars fantastisk konsert.

Betyg: ***** (4/5)

Band: Faith No More

Datum: 26 Juni 2015

Scen: Luna

Arrangör: FKP Scorpio

Våra senaste spelningar: