Legendary Lovers mfl på Norrehus
Publicerat den 17 maj, 2015
Under andra invigningskvällen på ett utsålt Norrehus i Klippan  öppnar underfundiga Lasakungen med klippan-pop profilen Mats P. i spetsen tätt följda av Pär och Per som hade den otacksamma uppgiften att spela när gästerna åt men trots detta lyckades nå fram till publiken med sitt trubadur/singer songwriter set.

Efter Per och Pär äntrar Linus Borg Band scenen och levererar sin  blandning av baktaktsgung och rock till den entusiastiska publiken och lyckan är total när dom gör en cover på Kommisarie Roy låten ”Carolin” som dom får spela två gånger.

Nästa akt är ett av norra Europas bästa coverband Love Dolls, som från första till sista låten som är Plastic Bertrands ”Ça plane pour moi”, får golvet att koka. Värt att nämna är Bo och Holgers gästframträdande med sin hit ”Köra Grus”

Efter Love Dolls är det dags för ett band som jag senast såg 1981 på fritidsgården i Perstorp då dom öppnade för Torsson. Bandet jag pratar om är The Push och dom är fortfarande Sveriges bästa reggaeband.

Sist ut är Legendary Lovers som nu gör sin andra återförening. Den första var 2004 i Folkets Hus i Klippan. Legendary Lovers släppte dom utmärkta albumen ”A Dent in The Big Time” 1987, ”No Time To Waste”  1989 och ”Legendary Lovers” 1994. Jag vet inte vad jag skall säga utan mitt omdöme blir kort och gott som man säger i Klippan: ”Osvagt gött ju” som kan översättas till ”detta var så bra så jag nästan saknar ord”. Håll utkik, en rykte säger att dom kanske har fler spelningar på gång

För att sammanfatta hela denna fantastiska kväll: Osvagt gött ju!!!

 

Betyg: *****

Band: Lasakungen, Pär och Per, Linus Borg Band, The Push, Love Dolls, Legendary Lovers

Datum: 2015-05-16

Plats Norrehus

Ort: Klippan

Arrangör: Norrehus

 

Bilder på Lasakungen:

Bilder på Pär och Per:

Bilder på Linus Borg Band:

Bilder på The Push:

Bilder på Love Dolls:

 

 

 

 

 

 

 

Våra senaste spelningar: