Engel på Where’s The Music?
Publicerat den 15 februari, 2015
Engel är från Göteborg och bildades 2002 av Niclas Engelin från In Flames och Marcus Sunesson från The Crown som sedan inkluderade flera etablerade metalmusiker i uppsättningen. Under 2014 släppte de sitt fjärde fullängdsalbum och är i år aktuella med turné i både Europa och Asien.

Den lilla puben fylls upp snabbt och lagom tills Engel går på är det fullt med folk precis framför den lilla scenen. Redan från första början är tempot högt och musiken hård. Flera uppmaningar går ut till publiken om att låta lite mer, en begäran som genast får gensvar. I publiken finns de stereotypiska metalheadsen och hårdrockstyperna, men här och där finns några som inte riktigt ser ut som bandet själva.

Det är fullt ös från början till slut, och lokalen som innan kändes fel känns plötsligt helt rätt. Det blir en helt annan intimitet och stämning än om de stått på något högre och större.

Betyg: ***** (4/5)

Artist: Engel

Datum: 14 februari 2015

Plats: Saliga Munken

Ort: Norrköping

Publik: Fullt

Arrangör: Where’s the music?

Våra senaste spelningar: