Engel och Coldspell i Västervik
Publicerat den 20 maj, 2012
Ikväll spelade banden Coldspell och Engel på Bryggaren i Västervik. Det är två väldigt intressanta band och jag såg fram emot ett par riktigt bra spelningar. Om det inte finns något fotodike (vilket det inte gjorde) så hade jag räknat med att åka med i publikhavets mosh-pits, cirkel-pits och en jäkla massa headbangande. Det var mina tankar när jag klev in på bryggaren.Coldspell har jag lyssnat på en del, de är bra och jag hade räknat med en lite lugnare publik än till Engels spelning.  Men när bandet kliver upp på scenen ca 22:00 så får de spela inför en nästan tom lokal. Det står bara några få personer längs med väggarna. Bandet levererar bra musik och håller energin och humöret upp. De uppmanar den lilla publiken att komma fram till scenen. Vid ett par tillfällen lyckas några personer ta sig fram och gunga med till musiken. Mer än så blir det tyvärr inte.

När klockan passerat 23:00 så får jag känslan av att det nog kommit ytterligare några personer till Bryggaren. Nu börjar folket samlas framför scenen och det är väldigt bra. Medlemmarna i Engel kliven in på scenen och det blir en direkt energichock, precis som jag väntat mig, det är riktigt hårt och den lilla publiken som är på plats svarar direkt. Humöret är på topp och headbangande är igång redan från start.  Det är ett samspelt gäng på scenen och de levererar låt efter låt och publiken blir bara mer och mer taggad. Det finns utrymme för skämt, bra publikkontakt och det blir lite olika solon så övriga bandmedlemmar får ta ett par sekunder vätskepause. Efter ett tag så hörs introt till ”sence the fire” och det märks tydligt att det är en publikfavorit. Mot slutet av konserten har jag backat lite och står nu och ler åt en liten mosh-pit som dragit igång och även Magnus (vokalist) deltar. Det är så sjukt bra och så jäkla rätt. Det som är synd är att jag ser mig omkring och inser att lokalen är fortfarande så gott som tom.

Banden låter bra och gör väldigt bra ifrån sig, men jag är väldigt nyfiken på hur deras spelningar hade varit om publiken varit större. Så jag håller tummarna för att det inte dröjer allt för länge till jag har möjlighet att få se de här banden igen, för de är båda otroligt bra och då får det gärna vara inför en betydligt större publik.

Betyg: *****

Huvudband: Engel

Support: Coldspell

Datum: 19 maj 2012

Plats: Bryggaren

Ort: Västervik

Läs alla inlägg om Bryggaren | Coldspell | Engel | Västervik

Våra senaste spelningar: