Skillet och Smash Into Pieces på Debaser Strand
Publicerat den 27 oktober, 2014
Det är söndagkväll och dags för Skillet att stå en svensk scen för andra gången i år. Förra gången var på Sweden Rock. Det är deras första headline spelning i Sverige någonsin.

Men först ut är örebrobandet Smash Into Pieces, de är anledningen till att jag är här. Det är ganska trångt i lokalen redan innan SIP har gått på. När de drar igång är det tungt och fantastiskt bra drag redan från början. Jag får ganska fort frågan på engelska vilka det är av någon i publiken. Han är begeistrad och de har just fått minst ett riktigt fan till här i kväll.

Vi får bland annat höra låtar som ”Colder”, ”Crash and Burn” och de avslutar starkt med ”Fading”. Smash Into Pieces gör (ännu en) en riktigt bra spelning, de trettio minuterna flyger förbi och känns som tre, jag (och resten av publiken) vill verkligen att de ska fortsätta.

De flesta i publiken var dock här för att se det kristna rockbandet Skillet. De startade redan 1996 i Memphis. Jag har inte lyssnat så mycket på dem, men inser snart att jag har hört dem mycket. Med låtar som ”Not Gonna Die”, ”Comatose”, ”Monster” och den sista låten de körde ”Rebirthing” så inser jag att jag hört dem många gånger. Vi får även höra låtar som ”Sick of It”, ”Hero” och en akustisk variant av balladen ”Yours To Hold” där sångaren John Cooper får hjälp på sång av (fantastiska) trummisen Jen Ledger.

John Cooper berättar en rörande historia om att han har träffat många med självskadebeteende och självmordstankar under alla sina år på turné så han tillägnar ”The Last Night” till alla dem och berättar att man ”inte är ensam”. Han skickar även en hälsning till Jesus som räddade hans liv.

Med sitt kristna budskap var jag rädd att de skulle hamna lite högt på ”Carola-skalan” men det gick riktigt bra även för denna sekulariserade rockfanatiker funkade det helt okej. Det var riktigt bra drag under hela konserten och publiken var entusiastisk, kunde alla låtar och sjöng med. Vid ett par tillfällen kommer det även in personer på fiol och cello så ljudbilden expanderar ännu mer i den lilla lokalen under bron.

Det var en riktigt bra kväll med riktigt bra musik. Smash är väl fortfarande favoritbandet men jag skulle gärna se Skillet igen.

Betyg: ***** (4/5)

Band: Skillet

Support: Smash Into Pieces

Datum: 26 oktober 2014

Plats: Debaser Strand

Ort: Stockholm

Publik: Nästan fullt

Arrangör: Debaser

Bilder på Smash Into Pieces:

Läs alla inlägg om Debaser Strand | Skillet | Smash Into Pieces

Våra senaste spelningar: