Jake Bugg är en engelsk musiker som fick sitt genombrott 2011 när han blev ombedd av BBC att spela på deras ”nykomling”-scen på Glastonburyfestivalen. Detta ledde till att han blev erbjuden ett kontrakt med Mercery Records. I slutet av 2012 släpptes hans självbetitlade album som innehöll låtar som ”Lighting Bolt” och ”Two Fingers”. Hans första album fick även beröm av självaste Clash som kallade det ”precocious talent fusing retro folk with blistering contemporary rock riffs”. 2013 släppte Bugg sitt andra album med titeln ”Shangri La”.

Jake Bugg välkomnas upp på scen med applåder från en väldigt blandad publik, varav några står längst fram och andra halvligger i gräset och lyssnar. Hans djupa, karaktärsfulla röst passar perfekt såhär i solnedgången. Han har en lugn, men på något sätt smittande energi när han sjunger och lyckas få igång publiken utan några direkta uppmaningar.

Han blandar lite lugnare låtar med lite snabbare och rockiga, vilket gör att det blir en väldigt välbalanserad spelning. Några av låtarna han spelar är ”Seen it all”, ”Two Fingers”, ”A Song About Love”, ”Lighting Bolt” och ”Taste It”.

Betyg: ***** (4/5)

Band: Jake Bugg

Datum: 26:e Juni 2014

Scen: Juno (Red Stage)

Ort: Norrköping

Arrangör: FKP Scorpio