17.30-18.15: Doug Seegers är en fantastisk askungensaga. Det var i SVTs program ”Jills Veranda” som Magnus Carlsson (Weeping Willows) och Jill Johnson träffade på hemlösa Doug på Nashvilles gator där han satt och spelade och sjöng sina egna låtar. Det slutade med att Seegers fick följa med till Johnny Cashs studio och spela in en av sina låtar tillsammans med Magnus och Jill. Låten heter ”Going Down To The River” och succén var ett faktum, just nu har den spelats fler än 1,7 miljoner gånger på Spotify, den låg på första plats på iTunes i tolv dagar och avsnittet sågs av mer än en halv miljon svenskar när det sändes. Doug Seegers har nu bland annat släppt en (fantastisk) skiva, sjungit duett med Emmylou Harris och äntligen är han på turné i Sverige.

Det jag minns starkast från programmet var när Doug säger ”Jag var tvungen att välja mellan att tjäna pengar och min musik, jag valde musiken” vilket resulterade i att han levde som hemlös i många år. Det engagemanget, kärleken och innerligheten till musiken lyser igenom på varje ton på skivan.

Han har hållit hov och och minglat hela dagen med ett stort leende och ett kamerateam som har följt honom emellanåt. Han tar sig tid och pratar med alla som vill prata, hälsar, ställer upp på bilder och skriver autografer.

Äntligen går han på scenen. Vilket förvisso stämmer. Solen bryter igenom när han går på och man får verkligen känslan av att han aldrig gjort annat. Publiken har för första gången idag gått hela vägen fram till staketet och det är fullt framför scenen.

Han är väldigt stolt över sin nya skiva med tio egna låtar och vi får höra många av dem.

Vi får höra låtar som ”Hard Working Man”, ”Pour Me” och ”She” som han spelade in med Emmylou Harris men idag gästas han av Ellen Sundberg istället. Han avslutar med ”Going Down To The River” och publiken vill inte låta honom gå av scenen.

På affischen är det någon annan som headlinar, men idag har det verkligen varit Doug Seegers dag hela dagen och han har strålat som den stjärna han verkligen är.

Betyg: ***** (4/5)

Band: Doug Seegers

Datum: 29:e Juni 2014

Plats: Mosebacketerrassen

Ort: Stockholm

Arrangör: Rootsy Live