Arcade Fire på Gröna Lund
Publicerat den 13 juni, 2014
Exakt klockan åtta när Arcade Fire ska gå på kommer solen fram efter en molnig, regnig och blåsig dag och publiken jublar!

Det kanadensiska indie-bandet gör sin enda Sverigespelning i år på Gröna Lund. De har med sig en storproduktion med mycket ljus, skärmar och konfettikanoner. Det blir varmare under konserten, och publiken står tätt packad. Det dansas långt ut på kanterna och i mitten är det riktigt bra drag.

Det första låten vi får höra är ”Reflektor” som är titelspåret på senaste plattan. Vi får även hör ”Here Comes The Night Time” och ”Flashbulb Eyes”. Som extranummer får vi bland annat en version av Abbas ”Chiquitita”. Under extranumret så försvinner dessutom hela ljudet. Det tar en stund innan bandet inser att det enda vi hör är trummorna väldigt svagt. Men publiken tar över och sjunger istället och bandet finner sig väldigt väl.

Under sista delen av konsten så får vi ett par konfettiexplosioner varav den sista är enorm och luften var mättad det färglada pappret. Efter konserten la sig folk ner på marken och gjorde snöänglar och hade konfettikrig.

Så förutom det lilla missödet med ljudet (det var ju trots allt fredag den 13:e) så var det en riktigt bra konsert.

Betyg: ***** (3/5)

Band: Arcade Fire

Datum: 13 juni 2014

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Publik: Mycket men inte fullt

Arrangör: Gröna Lund

DSC_0060_1

Läs alla inlägg om Arcade Fire | Gröna Lund

Våra senaste spelningar: