Äntligen är det dags för australiensiska Sick Puppies att besöka Sverige igen. Bandet bildades redan på nittiotalet och turnerar nu världen runt med sin tunga rock.

Först ut ikväll var State Of Drama, som hade en av 2013s mest spelade låtar på radion och har nyligen varit med i melodifestivalen. De kämpar för att få igång publiken och lyckas till viss del. De är glada och visar stor spelglädje. Musiken är relativt lättsmält men ibland mullrar det till och basen får byxbenen att svaja. De avslutar med låten ”Take Me Home” från nya EP:n.

Andra bandet ut är The Feud från Manchester som gör sin första Sverigespelning. Nu inträffar sånt där jag bara älskar: ett för mig helt okänt band kliver på scenen och bara äger. Så jävla (ja, svordom) bra! Det är en blandning av hårdrock med hårt distade gitarrer och tung distad bas, electro-pop, synt och… ja jag vet inte vad. Med lättlärda refränger är det lätt att hänga med och ett par av favoritlåtarna som sätter sig är ”Johnny’s On The Rooftop” och ”Rip It Up”. Vi får även höra nya singeln ”This is Love” som släpps på måndag. Jag visste att det skulle bli en bra kväll för jag vet att jag gillar Sick Puppies, men The Feud tog mig verkligen på sängen. Helt fantastiska!

När Sick Puppies går på är lokalen så full som den blir ikväll, kanske en tredjedel. Men varenda en av de tappra själarna som kommit hit får verkligen valuta för pengarna. Bandets frontman Shim Moore, grymma och ascoola bassisten Emma Anzai och trummisen Mark Goodwin ger verkligen allt ikväll. Moore pratar med publiken (på personnivå) och lämnar ingen oberörd. Det dundrar i bröstkorgen av basen och han får alla att aktivt delta och många är ordentligt svettiga när de går därifrån. Han får till och med mig, fröken cement-skor att hoppa, oj vad vi hoppar, flera meter upp i luften känns det som!

Vi får höra bland andra ”All The Same” som är deras Youtube fenomen Free Hugs (tills idag har den visats ca 75 miljoner gånger), vi få höra låten ”Maybe”, ”My World” och många fler. De avslutar med ”You’re Going Down” och efter det beger de sig så klart ut till merch-ståndet och träffar alla fansen. Vi får hör att de kommer tillbaka i September, det ser jag fram emot redan nu. Ska även kolla upp när The Feud spelar nästa gång.

Alla tre banden spelar även imorgon i Linköping och den 12:e i Göteborg. Jag rekommenderar det verkligen varmt!

Betyg: *****

Huvudband: Sick Puppies

Support: State of Drama, The Feud

Datum: 10 april 2014

Plats: Fryshuset, Klubben

Ort: Stockholm

Publik: Inte ens halvfullt

Arrangör: Live Nation

Bilder på The Feud:

Bilder på State of Drama: