Martin Berglund & Stödorkestern på Hotell Hulingen
Publicerat den 2 november, 2013

Martin Berglund & Stödorkestern är ett band från Kalmar som spelar svensk rock, i september släppte de debutskivan ”din ungdom ska aldrig dö”.

Jag har haft förmånen att se dem några gånger tidigare, ofta på större scener. Senast såg jag dem under Kalmar stadsfest och under låten Gustavo stärkte de upp sitt band med en barnkör (som också kan höras på skivan). Därför är jag lite fundersam över hur det ska gå ikväll. Konserten är mer avskalad, endast Martin Berglund och Janne ”plingis” Andersson, med sina gitarrer på en liten scen i en pub-miljö i Hultsfred, väldigt annorlunda mot hur jag är van att se dem.

Det är en hel del besökare, som en fredagskväll verkar tagit sig till puben för att njuta av god mat och dryck och inte minst, en härlig konsert och det är precis vad de får. Martin och Plingis levererar verkligen, varje låt får sitt utrymme och framförs med mycket känsla och inlevelse. Kortare pauser och en liten presentation av låtarna gör att man får en mer personlig och intim konsert än när det fullskaliga bandet intagit större scener.

En väldigt bra och annorlunda konsertupplevelse av ett bra band som bara blir bättre och bättre ju mer jag hör dem.

Band: Martin Berglund & Stödorkestern

Datum: 1 November 2013

Plats: Hotell Hulingen

Ort: Hultsfred

Våra senaste spelningar: