Bastille på Arenan
Publicerat den 17 november, 2013
Engelska bandet Bastille är tillbaka i Sverige för sin första headlining turné. Konserten var bokad till Debaser Medis, men efter ett enormt publiktryck så ändrade man plats till Arenan.

Med sig på turnén har de bandet To Kill A King, jag hade aldrig (vad jag vet) hört dem tidigare men de var riktigt bra. Musiken varierade mellan väldigt lungt och ett dansvänligt upptempo. Publiken gillade bandet mycket och skriker, klappar och sjunger med. På scenen är bandet mycket glada och de får verkligen med sig publiken. Jag gillar dem skarpt och hoppas de kommer tillbaka snart.

Bastille går på scenen och vi får höra en hel del gammalt men även massa nytt. Vi får höra bland annat ”Things We Lost in the Fire”, ”Blame”, ”Icarus”. Under låten ”Flaws” går sångaren Dan Smith ut i publiken och sjunger (rolig detalj är att han inte har sladdlös mic så han har två killar med uppgift att hålla reda på sladden.) Som sista låt får vi höra monsterhitten ”Pompeii” och publiken sjunger gärna med i den karakteristiska kören. Mest drag och högst stämning var det dock när de spelade sin version av Coronas ”The Rhythm Of The Night” och jag kastas handlöst och lätt motvilligt tillbaka i tiden till nittiotalets dansgolv.

Något jag noterar under konserten är att många av låtarna låter väldigt annorlunda live så det är lite av en ny upplevelse, man har verkligen inte hört allt förut. Detta förstärks även av vi får höra mycket material från nya plattan som snart kommer ut.

Det var verkligen en helt fantastisk kväll och jag vill än en gång slå ett slag för To Kill A King som gjorde riktigt bra ifrån sig.

Betyg: *****

Huvudband: Bastille

Support: To Kill A King

Datum: 16 november 2013

Plats: Arenan

Ort: Stockholm

Arrangör: FKP Scorpio

Bilder på To Kill a King:

Läs alla inlägg om Arenan - Fryshuset | Bastille | To Kill A King

Våra senaste spelningar: