Bastille på Bråvalla
Publicerat den 28 juni, 2014
Bastille är ett brittiskt rock/indiepop-band som bildades 2010. Det var till en början ett soloprojekt för sångaren och låtskrivaren Dan Smith, men som sedan utökades till ett band och består idag av Dan Smith, Chris ’Woody’ Wood, Will Farquarson och Kyle Simmons. Bandet hann släppa fyra singlar innan debutalbumet släpptes, varav den fjärde singeln ”Pompeii” nådde en andraplats på listor i Storbritannien och en förstaplats i Skottland. Albumet ”Bad Blood” släpptes en månad senare, i mars 2013, och blev en stor framgång. I oktober 2013 släpptes singeln ”Of the Night” som var en mash-up av ”Rythm Of The Night” av Corona och ”Rythm Is A Dancer” av Snap”. Låten låg i toppen som den mest spelade låten på Spotify i Storbritannien (2013).

Regnet slutar i tid till att Bastille ska börja spela. Hela publiken exploderar av skrik och applåder när de första tonerna till ”Bad Blood” spelas och bandet kommer ut på scen. Det är fullt med människor och mer tycks strömma till hela tiden. Det dansas och hoppas ända ner förbi mixerbordet och långt ut på kanterna. Det känns som om stor del av publiken är riktiga fans, som känner igen låtarna så fort bandet spelar första tonerna.

De har en bra energi på scen och sångaren Dan Smith hoppar fram och tillbaka på scenen. Det är svårt att veta om publiken smittar bandet eller om bandet smittar publiken. Det känns ändå som om bandet får lika mycket energi som dem ger. Dem blandar gammalt med nytt och lugnt med up-tempo, vilket gör framträdandet väldigt dynamiskt. Dan Smith har även en laid back och genuin framtoning i sitt mellansnack, vilket utan tvekan tillför något extra.

Efter bara några låtar förstår man varför så många människor samlats för att se Bastille. De har en skön blandning mellan indiepop och någons slags rockig, alternativ dansmusik. Dessutom har dem en otrolig närvaro på scen och låter minst lika bra live som på skiva.

Betyg: ***** (5/5)

Band: Bastille

Datum: 28:e Juni 2014

Scen: Luna (Blue Stage)

Ort: Norrköping

Arrangör: FKP Scorpio

Läs alla inlägg om Bastille | Bråvalla | Bråvalla 2014 | Norrköping

Våra senaste spelningar: