Jag köpte min första Soundgardenskiva för runt 20 år sedan: Badmotorfinger på vinyl, eftersom CD-skivan fortfarande var i sin linda… Idag hade jag för första gången möjlighet att se dem live. Jag har sett fram emot det här länge.

Vi får höra en bra blandning av gammalt och nytt, de äldre låtarna får som sig bör mer respons från publiken. Vi får som inledning höra äldre låtar som ”Outshined”, ”Spoonman” och ”Jesus Christ Pose”. Från den nya repertoaren får vi höra bland andra ”By Crooked Steps” och ”Been Away Too Long”.

Min personliga favoritlåt för kvällen blir absolut ”The Day I Tried To Live” som jag har många roliga minnen till. Den kastade Chris Cornell tydligen in lite spontant, det är jag tacksam för! Låten som får störst respons från publiken är megahitten ”Black Hole Sun”, detta är även ända tillfället jag tycker mig höra publiken sjunga så högt att det hörs lite över musiken.

Det är en riktigt bra konsert, publiken är ganska lugn men musiken är tung och känns mycket i bröstkorgen. Emellanåt får de igång publiken att klappa lite, men det känns inte som att det är det viktiga, det här är ingen röj konsert. Det behövs inte röja, det handlar snarare om känsla, nostalgi och att äntligen/igen få se ett riktigt, riktigt bra band man längtat efter.


Betyg: *****

Band: Soundgarden

Support: Graveyard

Datum: 6 september 2013

Plats: Hovet

Ort: Stockholm

Arrangör: Livenation