Johnossi på Gröna Lund
Publicerat den 19 september, 2013

 

Säsongen börjar lida mot sitt slut på Gröna Lund, inte många kvällar kvar. Idag stod Johnossi på den stora scenen igen på ett kylslaget Grönan.

De inleder med första låten på nya skivan ”Into The Wild”. Vi får höra en blandning av gammalt och nytt. Vi får höra ”18 Karat Gold”, ”Roscoe” och på nya låten ”For a Litte While” får äntligen nya medlemmen Mattias Franzén visa vad han går för på piano. Vi får även höra en version av Arcade Fires ”Month Of May”. Mest allsång får nog ”What’s the Point”

Låten ”Everywhere (With You Man)” tillägnas deras vän Kristian Gidlund (bla trummis i Sugarplum Fairy) som gick bort i tisdags efter en lång tids kamp mot cancer. Kanske inbillar jag mig men det känns som en tystnad lägger sig över Gröna Lund under just denna låt.

Det är så enkelt, grundläggande och perfekt. John Engelberts sång och Oskar ”Ossi” Bondes trummor talar till något grundläggande i mig. Jag njuter alltid av en Johnossi konsert, det är verkligen magi på scenen.


Betyg: *****

Band: Johnossi

Datum: 19 september 2013

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Arrangör: Gröna Lund

Läs alla inlägg om Gröna Lund | Johnossi

Våra senaste spelningar: