Jag har haft förmånen att följa Urban Cone emellanåt ett par år och se utvecklingen. Det är ett gäng självsäkra och mer kaxiga unga män som står på scenen idag, de tar för sig och ser mycket mer självklara ut. De har haft musiken och energin sedan början, nu kommer tyngden och publikkontakten.

Det är bra tryck på den fullsatta dansbanan redan från första låten ”New York”. Publiken jublar även till de inledande tonerna av hiten ”Freak” och sjunger med och de har en bra dialog med publiken. En dialog som når sin kulmen under den sista låten ”Urban Photograph” när vi i publiken får sjunga sticket så de kan komma ner för att hälsa och låta en del av oss (med varierande begåvning) sjunga i micken.

Det är riktigt roligt att se dem igen, kaxigheten och de höga ambitionerna kommer fram extra tydligt när vi får veta att de kommer tänka på oss när de står där på Wembley. Jag gillar’t!

Betyg: *****

Band: Urban Cone

Datum: 23 juli 2013

Plats: Gröna Lund, lilla scenen

Ort: Stockholm

Arrangör: Gröna Lund