Graveyard levererar på Dynamo
Publicerat den 16 november, 2012
Graveyard som bildades år 2006 är som många svenska rockband från Göteborg. Året efter starten släppte bandet sitt självbetitlade debutalbum. Men det var efter det andra albumet Hisingen Blues som släpptes förra året som Sverige tog till sig bandet ordentligt, och de började 2012 med att vinna två priser för sin musik. Sitt tredje album Lights Out släppte dem i oktober i år.Som support har Graveyard med sig bandet Spiders, som även dem härstammar från Göteborg. När Spiders kliver på med sin karismatiska sångare i spetsen så fylls det snabbt på framför scen och när musiken börjar så hörs genast hejarop. Om det är igenkänningsfaktor, exaltering eller ölen som talar, det är svårt att avgöra.

Spiders öppnar starkt och kör igenom ett flertal bra låtar på den knappa halvtimmen dem står på scen. Sångarens energi smittar av sig och det känns som om Spiders är ett band att hålla ögonen på.

Den redan trånga lokalen tycks fyllas ännu mer när förbandet gått av scen och det börjar bli dags för kvällens huvudakt.

Jublet när Graveyard till slut går på scen sätter ribban för kvällen, och de första dova tonerna i första låten fyller rummet. De river av sina välskrivna låtar med en slags ödmjuk pondus, och även deras lugnare låtar så som ”Hisingen Blues” resulterar i höga applåder och dansanta headbangs med hår i längre modell.

Sångaren har en unik och kraftig röst som flyter på melodierna som bandet enkelt leverar på grund av sin samspelhet. Utan att sätta dem i ett fack så vill jag så gärna säga att dem får fram en slags sydstats/western-prägel på sitt annars råa, dova rocksound.

På sätt och vis är dem exakt lika bra som på skiva, men det är också en helt annan upplevelse. Det känns oerhört tråkigt att återgå till Spotifys rena ljud när man sett en konsert levererad på ett ”käftsmäll och spark i magen”-sätt.

Betyg: *****
Huvudband: Graveyard
Support: Spiders
Datum: 16 november 2012
Plats: Dynamo
Ort: Norrköping
Arrangör: Lucky You!
Publik: 300 st (Utsålt)

Bilder på Spiders

Läs alla inlägg om Dynamo | Graveyard | Spiders

Våra senaste spelningar: