Lionel Richie på Globen
Publicerat den 16 oktober, 2012
Det finns kvällar då det är synd att behöva lämna en spelning efter foto-fönstret på tre låtar, det här är en av dem. Lionel Richie må vara 63 år gammal, men det hindrar honom inte från att öppna sin spelning med att sampla in delar av Hello, och sedan bara öka.

Globen är så gott som fullsatt denna afton, och det känns som om publiken har det ”fredagsmysigt”. Öppningsnumret får iallafall mig själv och ett par andra fotografer att titta på varandra och utbrista någon variant av ”Förlåt, men han öppnar med VADDÅ?”. Jag tror vi alla kan vara överens om att Hello (Is it me you’re looking for?) är hans mest kända låt, och publiken går igång på noll komma nix.

Nu är det dock bara en specialversion som så småningom vävs ihop med All Around The World, men jag är fortfarande lite imponerad över att en artist gör något liknande.

Därefter lite mellansnack som går ut på att detta är en turne där han ”kommer att framföra de låtar som han kommer ihåg, och han hoppas att publiken hjälper honom när minnet sviker”. Uppenbart publikfrieri, men visst funkar det.

Han tar med sig bandet in i Easy och därefter är det dags för mig själv och övriga fotografer att lämna arenan… jag ångrar faktiskt lite att jag inte köpte mig en biljett, för jag tror det blev en riktigt bra kväll.

Huvudband: Lionel Richie

Support: Amanda Fondell

Datum: 16 oktober 2012

Plats: Globen

Ort: Stockholm

Publik: Nästan fullt

Läs alla inlägg om Ericsson Globe | Lionel Richie

Våra senaste spelningar: