Teddybears på Popaganda
Publicerat den 26 augusti, 2012

 

Som sista band på Popaganda 2012 är det Teddybears som intar den stora scenen 21:45 den här lördagkvällen. Det är ett band som spelat sen tidigt 90-tal och har släppt en otrolig massa musik. De har släppt så mycket bra låtar som spelats i en otrolig mängd olika sammanhang, så jag tror det är nära omöjligt att inte ha hört ett flertal av deras låtar.

Redan en bra stund innan konserten kan man se hur publiken börjar samlas framför stora scenen för att få en riktigt bra plats. Ganska så tidigt kan man se att Teddybears är det bandet som lockat till sig klart störst publik.  Scenen är täckt med ett transparant tyg och det faller ned till en Star Wars melodi. När tyget sen är borta så är showen igång. På scenen ser man ett antal musiker som döljer sina ansikten i de gigantiska björnmaskerna som man direkt förknippar med bandet.

Det är en helt galen show som inkluderat rök, lasereffekter, pyroteknik och mycket annat. På scenen är det fullt ös och jag kan inte riktigt förstå hur det kan leverera och ens se något med så mycket olika ljus samtidigt som de har de stora björnhuvudena på sig. Men även i publikhavet är det en fantastisk glädje och energi och man riktigt känner hur publiken dansar och sjunger med i låtarna. Även när jag går en bit från scenen så ser jag folk som står lite mer utspridda, men överallt ser jag hur folk dansar, allt från riktigt avancerade danssteg till en mer gungande dansstil.

Det här är ett band jag hört så många gånger på skiva och jag har så mycket roliga minnen som jag direkt kan sammankoppla till deras olika låtar. Därför var jag väldigt glad när jag såg att jag kan få möjligheten att få se den här konserten, samtidigt var jag lite orolig att de inte skulle leverera så bra som jag ville hoppas. Men Teddybearsär obeskribart bra live och de här är en spelning som jag kommer minnas länge. Bara tankarna på att ha hört och se dem leverera låtar som Cobrastyle, Cardiac arrest, punkrocker och en otrolig massa andra låtar live på ett så fantastiskt bra sätt, det här kan jag inte annat än beskriva som en dröm som har blivit verklig.


Betyg: *****
Band: Teddybears
Datum: 25 augusti 2012
Plats: Stora scenen, Popaganda
Ort: Stockholm
Läs alla inlägg om Popaganda | Popaganda 2012 | Teddybears

Våra senaste spelningar: