Icona pop på Popaganda
Publicerat den 26 augusti, 2012

 

Icona pop spelar en fantastiskt bra elektronisk pop musik men blandar på ett bra sätt in olika genrer. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sätt dem senaste året, men jag blir alltid lika glad när jag ser att jag har möjlighet att se en av deras konserter, och hoppas på att få se dem många fler gånger. Det är något med deras musik och konserter som får mig på ett fantastiskt bra humör. Kommer fortfarande ihåg hur jag fullständigt älskade låten Manners första gången jag hörde den och det är fortfarande en låt som jag gärna lyssnar på för att sen sätt på repeat några gånger. Men de har ju även släppt en hel del annan otroligt bra ny musik sen jag hörde den låten.

Klockan är 15:00 och deras spelning har lockat till sig en väldigt massa människor, det är ett stort publikhav framför scenen, i gräset sitter det mycket folk och även på ”bar-området” kan man se hur det står mycket folk för att få se konserten.

Duon som består av tjejerna Caroline och Aino kommer in på scenen och som vanligt gör de det med en otrolig glädje och energi. Det går hårt ut med en gång och kör igång med ”night like this” och publiken är omedelbart igång med dans och det passar väldigt bra i den härliga eftermiddagssolen.  Låt efter låt spelas och publiken dansar och sjunger glatt med.  Men när man hör introt till ”I love it”, som dessutom är lite mer utdraget än det är på skivan så ser man händer i luften som med fingrarna formar hjärtan och man både hör och känner hur publiken sjungskriker med i texten. Det är en härlig konsertupplevelse som jag verkligen gillar så mycket så jag inte kan beskriva i ord. Fantastiskt roligt är det även att seatt en av kaffeförsäljarna står längst fram, sjunger och dansar samtidigt som han lyckas balansera sin bricka med bullar i ena handen. Gissar att han är ett riktigt stort fan av Icona pop.


Betyg: *****
Band: Icona pop
Datum: 25 augusti 2012
Plats: Stora scenen, Popaganda
Ort: Stockholm
Läs alla inlägg om Icona Pop | Popaganda | Popaganda 2012

Våra senaste spelningar: