Miss Li på Stortorget i Kalmar
Publicerat den 12 augusti, 2012
Miss Li såg jag första gången 2006 på Rookie-festivalen. Jag hade då ingen aning om vem hon var, men från första sekund så fick hennes musik och fantastiska utstrålning mig på fall. Än idag kan jag le åt känslan och glädjen över att få bekanta mig med hennes härliga musik, inte minst kommer jag ihåg hur jag trallade till ”Oh boy” och ”I´m so poor won´t you lend me some money” direkt efter första konserten.Sen dess har det hänt en hel del, hon har släppts ett antal skivor, bandet har vuxit med fler bandmedlemmar och hon har även gjort den underbara duetten ”om du lämnade mig nu” tillsammans med Lars Winnerbäck. Jag vet inte hur många konserter jag sett med henne sen 2006, men det är många. Så ikväll är det dags igen. Det är en stor publik och det är ett härligt jubel när Miss Li och hennes bandmedlemmar kommer in på scenen. Jag blir så där obeskrivbart glad bara av att få se dem igen och när de startar upp med ”Dancing the whole way home” så kommer jag på mig själv hur jag både sjunger och dansar med till musiken, lite försiktigt, eftersom att jag även ska försöka ta lite bilder.

Det blandas en hel del både nytt och äldre material och även väldigt glatt och tralig musik men även med lite tyngre låtar som ”Backstabber lady”. Tyvärr så blir det redan efter första låten betydligt glesare i publiken. Men det är fortfarande en stor publik och de sjungs och dansas med för fullt. Miss Li håller som vanligt ett högt tempo, men pratar gärna lite mellan låtarna, så det blir en bra kontakt med publiken. Det dröjer heller inte så länge förrän man hör önskemål från publien om låten ”ba ba ba” och vi får ett glatt och kärleksfullt svar att, den kommer snart. Men innan dess så får vi höra redan nämnda ”oh boy” och det märks att det är en riktigt publikfavorit, för nu dansas och sjungs det för fullt på torget. Efter ett tag så börjar tonerna till ”ba ba ba” höras och den är efterlängtad för det blir ytterliggar en högre nivå av allsång och dans. Helt fantastiskt härligt att få uppleva en så bra och intim konsertupplevelse, även om vi står på ett torg i Kalmar. Miss Li jämför till och med kvällens konsert med en klubbspelning i Berlin och det kan jag inte annat än tolka som ett toppbetyg från henne.

Själv står jag och blir bara mer och mer lycklig över den här underbara spelningen och känner hur jag nynnar och tar små danssteg hela vägen till bilen. Det här tycker jag är fantastiskt bra och jag känner att det var alldeles för länge sen jag såg Miss Li live senast. Det är en fantastiska glädjeboost, så jag hoppas att det inte dröjer för länge till nästa gång jag får möjligheten att se henne och bandet igen.

Betyg: *****
Huvudband: Miss Li
Datum: 11 augusti 2012
Plats: Stortorget
Ort: Kalmar
Läs alla inlägg om Kalmar | Miss li | Stortorget

Våra senaste spelningar: